Szakértők

Szakértők

A vezető szakértők bemutatása
Az Optonet és állandó partnerei szakterületükön általában az ország vezető szakértői közé tartoznak. Az Optonet szakértőit annak tudatában válogatja össze, hogy hitvallása szerint a stratégiai tanácsadás az ügyfelek problémáinak, működésük jellegzetességeinek megértését igényli, majd egyrészt a problémára adott kreatív válasz megtalálását, másrészt az adott feladat, projekt precíz végig-vitelét. A csapat összeszokott, mind az Optonetes alkalmazottak, mind a szakértők már számos munkán dolgoztak együtt.
Dr. Várhelyi Tamás üzletág-igazgató, informatikus, orvos és közgazdász végzettségű, CMC (bejegyzett vezetési tanácsadó), több, mint húsz év vezetői, valamint projekt-vezetői tapasztalattal rendelkező szakember. Az EU-s operatív programozás és stratégia-készítés terén országosan is kiemelkedő referenciákkal rendelkezik. Kiemelt szakterületei: egészségügy, informatika-információs társadalom, környezetipar, turizmus. Korábban volt a Környezetvédelmi Alapot felügyelő helyettes államtitkár és a KPMG senior menedzsere is. Több szakkönyv szerzője.
Dr. Várhelyi Imréné orvos, kandidátus, az Optonet ügyvezetője, mely tisztet a cég 2006-ban elhunyt alapító igazgatójától, Dr. Szabó Lászlótól vette át. Korábban a Gyermek-Neurológiai Társaság elnöke, illetve az Optonet keretében az Auguszta-projekt pályázata minőségbiztosításának orvos-szakértője volt. Számos szakkönyv szerzője.
Dr. Árva László közgazdász, kisvállalkozás-fejlesztési és FDI szakértő, korábban jelentős cégek, szervezetek vezetője (pl. a Magyar Turizmus Rt. vezérigazgatója), a KIOP ex-ante értékelés szakértője. Angol és francia felsőfokú nyelvvizsgával rendelkezik. A régióban (több külföldi egyetem mellett) a Szolnoki Főiskola tanára, a Debreceni Egyetemen habilitált. Az Optonet keretében számos stratégiai projekt szakértője volt. A turizmus, az oktatás és a KKV-k mellett fő szakterülete a direkt működőtőke-befektetés (FDI).
Dr. Könyves Erika közgazda, turisztikai és EU szakértő, Ph. D. Turizmus témában habilitált. Ő vezette 2006-ben a régiós turizmus-fejlesztési stratégia készítését, és irányította 2007-ben az egri Dobó tér fejlesztését előkészítő projektet. Elsősorban a turisztikai és a termál-innováció területén dolgozik.
Szauervein István építész, informatikus és szervező, aki több Észak-magyarországi és Észak-alföldi PEA pályázat minőségbiztosítását végezte, és a stratégia-készítési munkáknak mérnök szakembere.
Dr. Talyigás Katalin szociológus, szociálpolitikai és foglalkoztatáspolitikai szakértő. A Szociális Innovációs Alapítvány képviseletében szakmailag ő irányította a TÁMOP ex ante értékelését. Az Európa Parlament magyar delegációja mellett is dolgozik.
Dr Torday Judit orvos, EU szakértő 15 éve dolgozik tanácsadóként az Optonetnek háziorvosi praxisa mellett. Annak idején orvos-szakmailag ő honosította az SMS-t, a világ akkori vezető egészségügyi ügyviteli szoftverét, és 2007-ben ő volt a TIOP ex ante értékelés egészségügyi részének szakmai tanácsadója is.
Vékás Sándor ügyvitelszervező, minőségbiztosítási szakértő, aki a munkák belső minőségbiztosításában segít. Ezen túl a projektek ügyviteli folyamataiban és informatikai kérdésekben lehet rá számítani.